10 vinkkiä polttoaineen säästämiseen

10 vinkkiä polttoaineen säästämiseen ⛽️

Viime aikoina polttoaineen hinta on ollut usein yli 2 € litralta. Olemme siis joutuneet maksamaan historiallisen paljon autolla liikkumisesta.

Onneksi voit kuitenkin vaikuttaa ajoneuvosi kulutukseen. Olemme keränneet tähän 10 vinkkiä, joiden avulla voit säästää polttoainetta.

1. Aja vähemmän

Erityisesti kaupungeissa yksityisautoilulle on myös muita vaihtoehtoja. Myös kimppakyyti on hyvä vaihtoehto. Jos siis naapurisi ajaa lähes päivittäin kanssasi saman matkan (esim. päiväkotiin, työpaikalle, yms.) kannattaa toisen jättää auto kotiin.

2. Pidä autoa tyhjäkäynnillä lyhyemmän aikaa talvella

Auton liian pitkä lämmittäminen tyhjäkäynnillä ennen ajoon lähtöä tuhlaa polttoainetta ja aiheuttaa kasvihuonepäästöjä.

3. Aja tasaisesti

Tasainen ajonopeus ja mahdollisimman vähäinen määrä pysähdyksiä säästää polttoainetta.

4. Tarkkaile jarrutustapaasi

Koeta välttää pysähdyksiä ja kiihdytyksiä. Pidä tilaa edessä ja hyödynnä moottorijarrutusta. Nykyaikainen polttomoottoriauto ei kuluta polttoainetta moottorijarrutuksen aikana.

5. Jos joudut odottamaan, sammuta moottori

Näin säästät myös luontoa ja vähennät ihmisillekin haitallisia pienhiukkaspäästöjä.

6. Tarkasta rengaspaineesi

Jos rengaspaineet ovat alhaiset se lisää autosi kulutusta ja vähentää ajoturvallisuutta. Tarkasta oikeat ilmanpaineet autosi käyttöohjekirjasta.

7. Käytä vakionopeudensäädintä maantiellä

Kuten jo mainitsimme tasainen ajonopeus vähentää kulutusta. Muista kuitenkin, että vakionopeudensäädintä ei aina kannata käyttää liukkaalla kelillä.

8. Jätä suksiboksi kotiin

Tyhjänkin suksiboksin kuljettaminen auton katolla on varma tapa lisätä auton kulutusta. Jos siis et ole kuljettamassa siinä mitään jätä se kotiin. Myös kattoteline huonontaa ilmanvastusta ja siten lisää polttoaineenkulutusta.

9. Älä kuljeta ylimääräistä painoa

Monesti autoa saatetaan käyttää varastonjatkeena. Kaikki ylimääräinen paino kuitenkin lisää polttoaineenkulutusta. Jätä siis turhat tavarat kotiin. Näin talvella putsaa myös autosi lumesta huolella. Myös se lisää painoa ja erityisesti heikentää ilmanvastusta.

10. Muista autosi huollot

Oikein ja määräajassa huollettu ajoneuvo tarjoaa taloudellisemmat kilometrit.

Tässä vain muutama vinkki polttoaineen säästämiseen. Jos haluat pysyä ajan tasalla ajamiseen ja erityisesti opetuslupaopettamiseen liittyvissä asioissa seuraa meitä Instagramissa, Facebookissa ja Youtubessa.