Opetuslupa opetuspoljinsarjan asentaminen

Hei! Tässä postauksessa käymme läpi opetuslupapolkimen ja muiden pakollisten opetuslupa varusteiden asentamisen. Esimerkki autona meillä on Renault Megane vm.2012. Huomaa, että asennutapa riippuu poljinsarjan lisäksi autosta. 

Aloitetaan opetuslupapolkimen asentamisella.

Lisäpolkimen asennus opetuslupa autoon

Muista laittaa √§√§net p√§√§lle videoista ūüėä

Tässä esimerkki videossa lisäjarrupoljin asennetaan tukevaan vanerilevyyn. Vanerilevyn voit ostaa esimerkiksi rautakaupasta. Huomaathan, että lisäpolkimen asennus voi poiketa automallin mukaan. Kun asennat lisäpolkimen jalkatilan keskilinjalle, on helpompi pitää jalkoja polkimen sivuilla, kun auto ei ole opetuskäytössä.

Käytetyt työkalut:

Lisäksi:

  • Vanerilevy (t√§ss√§ k√§ytetty 50x50x2cm)
  • Reik√§vanne (vanerin kiinnitys penkin kiinnityksiin)
Opetuspolkimen kiinnike kuva

Tässä automallissa katsoimme helpoimmaksi kiinnittää vaijerin pään autossa jo olleeseen kiinnityspaikkaan. Tämän vuoksi paketin mukana tulevaan kiinnikkeeseen porattiin kiinnityspaikkaan sopiva reikä ( 8 mm).

Joissakin tapauksissa tutkinnonvastaanottaja on vaatinut poljinsarjan kiinnittämistä jalkatilaan myös etureunasta (polkimen päästä). Tähän on kaksi tapaa. Joko portaan reiät auton rintapeltiin ja asennusvaneriin ja kiinnitetään se pulteilla. Toinen vaihtoehto on riittävän lujasti kiinnittyvä tarranauha (tätä käytämme autokoulussamme). Tarranauhan etu on, että autoon ei tarvitse tehdä reikiä. Tarranauhan määrässä ja laadussa ei kannata säästellä.

Tällainen kiinnitys estää poljinta nousemasta, jos sitä vedetään ylöspäin.

Tärkeää! Varmista vielä ennen liikkeellelähtöä, että opetuspoljin toimii ja on tarpeeksi herkkä. Säädä vaijerin kireyttä tarvittaessa.

Lisäpeilin asennus opetuslupa autoon

Muista tarkastaa kiinnityksen lujuus, jottei peili putoa esimerkiksi moottoritiellä.

Tarvitset:

Opetuskolmion asennus valkoiseen autoon

Tällä videolla asennetaan valkoinen opetuskolmio valkoiseen autoon. Opetuskolmion tulee olla näkyvällä paikalla auton takana ja sen tulee erottua autosta.

Yleensä magneettinen opetuskolmio (kuten Rattiin.fi varustepaketissa) on kätevin koska se on helppo ottaa pois, kun auto on muussa kuin opetus käytössä. Jos auton takaluukku ei ole metallia voi kolmion kiinnittää esimerkiksi itseliimautuvalla tarranauhalla tai kaksipuolisella teipillä.

Tarvitset:

Tässä esimerkissä asennettiin Arctic auto opetuspoljinsarja. Asennus eroaa riippuen valitsemastasi poljinsarjasta.

Muista, että voit aina kääntyä ammattilaisten puoleen lisäpolkimen asennuksessa. Kysy tarjousta lähimmästä autohuollostasi.