Opetuslupa hinta 2023

Opetusluvan hinta vuonna 2023

Henkilöautoajokortti opetusluvalla

Mitä ajokortti opetusluvalla maksaa? Tämä on varmasti yksi tärkeimmistä kysymyksistä suurelle osaa opetuslupaa harkitseville. Tässä artikkelissa syvennymme opetusluvan kuluihin. Lopusta löydät yhteenvedon kuluista. Hyppää suoraan loppuun jos sinulla on kiire.

Opetuslupa oppilas ja opettaja
Huom! Jos vertailet hintoja opetusluvan ja autokoulun välillä huomioi, että viranomaiskulut eivät yleensä sisälly kurssi hintaan.
Opetuspoljin ja opetuslupavarusteet
Opetuspoljinvarustepakettiin kuuluu lisäpeili ja valkoinen magneettikolmio.
Turvallisuuskoulutus EAS
EAS-koulutus on helpointa ja nopein käydä netissä.

Polttoaine kulut

Pakollista ajo-opetusta opetusluvalla on vain 10 tuntia (+ 4 ajotuntia riskikoulutuksessa). Harvoin jos ikinä opetuslupalainen ajaa näin vähän. Kuitenkin tässä esimerkissä käytetään lain määräämää minimi määrää. Polttoainekulut ovat kuitenkin melko pieni osa opetuslupaopetuksen kuluja.

Polttoainekulut ovat melko pieni osa opetuslupaopetuksen kuluja.

Apua opetukseen ja opiskeluun

Tähän keräsimme tuotteet, jotka eivät ole pakollisia, mutta auttavat sekä ajo-opetuksessa että valmistautumisessa kuljettajantutkintoon (teoria- ja ajokoe).

Opetuslupaopettaminen voi olla haastavaa. Kannattaa harkita opetuslupaopettajan käsikirjan ja ajo-opetusohjelman hankkimista opettamisen tueksi.

Opetusluvan kulut kokonaisuutena 2023

Mitä ajokortti opetusluvalla maksaa?

Minimissään noin  700€.

Huomaa, että lisäajotuntien antaminen opetusluvalla on todella edullista opetusluvalla verrattuna autokouluun. Tässä esimerkissä on käytetty lain määräämä minimimäärää joka on vain 10 ajotuntia (+ 4 ajotuntia riskikoulutuksessa).

Lopuksi vielä tärkein etu, jonka opetuslupa tarjoaa vanhemmille:

Yhteinen aika oman lapsen kanssa merkityksellisen asian parissa!

Hinnat voit tarkistaa tarvittaessa Ajovarman (A-katsastus) ja Traficomin sivuilta.